آشنایی با 10 آداب مطالعه برای یادگیری بهتر و سریع‌ تر
نویسنده خبر : مدیر سایت    
شنبه 14 فروردین 1400      تعداد بازدید: 4066     زبان : فارسی     چاپ    
تاریخ درج خبر : 14/1/1400

1. اراده کنید که میزانی از وقت خود را صرف تمرین کنید. مشخص ساختن ساعات خاصی به کار کمک می‌کند که شما کارهایتان را سر وقت تمام کنید.

2. علت مطالعه خود را مشخص کنید که این کار باعث می‌شود دانشی را که می‌خواهید، به دست آورید. مطالعه بدون هدف به اندازه مطالعه نکردن غیر مفید است.

3. زمان مطالعه فقط نظر نویسنده را دنبال نکنید. نظر مخالف با او را هم در نظر داشته باشید. تفکر کنید و نتایج را ترسیم کنید و پرسش کنید و بیشتر بفهمید.

4. یادداشت برداری کنید. این کار کمک بزرگی به شما می‌کند که هنگام نیاز، به برداشت خود از مطالعه رجوع کنید. زیر نکات مهم خط بکشید.

حال می‎‌خواهیم به مهمترین قسمت مقاله یعنی راه‌های مطالعه سریع بپردازیم:

1. پیش‌‌خوانی داشتن

اگر متن مورد مطالعه شما بسیار مشکل و طولانی است، پیش‌خوانی انجام دهید. این کار مثل چیزی عمل می‌کند که شما را در شرایط سخت نجات می‌دهد. این شیوه‌ای مؤثر هست برای اینکه بفهمید کدام بخش برای شما مفید است. موضوعات اصلی- فهرست، سرفصل‌ها و تیترها- را بررسی کنید.

نحوه پیش‌خوانی کردن چطور است؟ برای هر موضوع مهمی یکی دو پاراگراف از متن، یعنی پاراگراف اول و دو پاراگراف بعد آن و پاراگراف آخر را بخوانید. با این شیوه 50 درصد مطالب را در زمانی کمتر و راحت‌تر درک می‌کنید.

2. نگاه اجمالی به متن بیندازید

این تکنیک را می‌توانید برای مطالعه متون ساده‌تر چون مجلات، روزنامه‌ها و غیره به کار ببرید. نگاه اجمالی کردن همانند دویدن بر روی صفحه کاغذ است. باید چشم‌هایتان مجبور شوند تا سریع‌تر بخوانند. باید تنها کلید واژه‌ها را بخوانید. این شیوه یک ایده کلی از مقاله یا داستان مورد مطالعه به شما می‌دهد و باعث می‌شود که زمان مطالعه نصف شود. اما به خاطر داشته باشید که اگر هنگام مرور کردن متن به قدر کافی تمرین نکنید تا توانایی یادداشت‌برداری نکات کلیدی را پیدا کنید، از متن چیزی نخواهید فهمید.

3. مطالب را دسته‌بندی کنید

مراقب باشید که سرعت را حفظ کنید و مفهوم را که هدف اصلی مطالعه است، درک کنید. از کودکی به ما اینگونه آموزش داده‌اند که انگشتمان را زیر هر کلمه نگه داریم و با صدای بلند آن را بخوانیم. کسانی که عاشق مطالعه کردن هستند، به زودی بر این ضعف غلبه می‌یابند و این مقاله هم برای آنها مفید خواهد بود.

4. از بلندخوانی یا گفتار ذهنی اجتناب کنید

بلندخوانی به معنای با صدای بلند مطالعه کردن است. گفتار ذهنی هم بلند خواندن در ذهن است. این شیوه سرعت مطالعه را کاهش می‌کند. برای اینکه از بلند‌خوانی جلوگیری کنید باید هنگام مطالعه دهان خود را ببندید. شما به تمرکز نیاز دارید. در جای دیگر درمورد تمرکز صحبت می‌کنیم.

5. دامنه دیدتان را افزایش دهید

زمانی که بچه بودیم هنگام خواندن متنی وادار می‌شدیم که به تک تک کلمات نگاه کنیم. از قسمتی از صفحه شروع کنیم و تا انتها بخوانیم. اما شما دیگر بچه نیستید. باید عادات مطالعه خود را تغییر دهید. به چشمانتان آموزش دهید که کلمات بیشتری بخوانند. از میدان دید چشمی یعنی گوشه‌ی چشمتان استفاده کنید. سرتان را مستقیم و ثابت نگه دارید و به آرامی چشمانتان را در جهت گردش عقربه‌های ساعت و مخالف آن بچرخانید. این کار نه تنها چشمانتان را تقویت می‌کند بلکه دامنه دید شما را هم بهتر می‌کند.

6. از بازخوانی خودداری کنید

بازخوانی به خواندن مجدد خط، عبارت یا بخشی از متن مورد مطالعه اطلاق می‌شود. این شیوه اغلب به صورت غیر عمدی بازده مطالعه و فهم مطلب را کاهش می‌دهد. برای جلوگیری از این امر باید به مطالعه فعالانه مشغول شوید. با تمرکز درست از شروع مطالعه می‌توانید از این موضوع خودداری کنید تا مطالعه سریع‌تری داشته باشید.

7. تمرکز داشته باشید

برای مطالعه صحیح به محیطی آرام نیاز دارید. اگر هنگام مطالعه گوشی به دست هستید و در صفحات فیسبوک و واتساپ سیر می‌کنید، هرگز مطالعه کردنتان به خوبی پیش نمی‌رود. شما باید صد در صد حواستان به مطالعه متمرکز باشد. علاوه بر آماده بودن محیط بیرونی، نباید افکار آشفته هم داشته باشید. این افکار را کنار بگذارید و موقع مطالعه گفتگوهای درونی را قطع کنید و این گفتگوها را بین خود و کتاب برقرار کنید.

8. هنر رد شدن از برخی مطالب را داشته باشید

هنر رد شدن به این معناست که اگر مطالبی را می‌دانید از آن سریع بگذرید. اگر در یک تحقیق علمی در مورد مفاهیم بازاریابی کار می‌کنید، می‌توانید از مبحثی که با آن قبلاً آشنایی دارید سریع بگذرید.

 

مطالب تکراری موجود در متن که با آن آشنا هستید، بسیارند. رد شدن از این مطالب سرعت مطالعه را بالا می‌برد و هم در زمان صرفه‌جویی می‌شود.

9. ارتباط بین مطالب را بیابید و زیر آنها خط بکشید

بعضی متن‌ها مستلزم آن هستند که با مثال درک شوند. تلاش کنید تا ارتباط بین مفاهیمی که درمورد آن مطالعه کرده‌اید و مطالب مقاله پیدا کنید. اگر متن شما داری جدول و نمودار است با دقت آنها را بررسی کنید.

10. تمرین کنید

مطالعه کردن هنر است و عاشقان مطالعه خوب از پس آن بر می‌آیند. آنها می‌دانند که چه هنگام از کدام یک از شیوه‌های گفته شده استفاده کنند. برای عملی کردن این شیوه‌ها باید تمرین کنید. از متن‌های ساده‌تر شروع کنید و روزی 20-15 دقیقه برای آن وقت بگذارید. شما زندگی خاص خود را دارید اما با مطالعه کتاب‌های بسیار، زندگی‌های دیگر را نیز تجربه می‌کنید.

 
از   5   رای
6.44

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.